Ne demek?

Wiki Article

Yangın merdivenine sahip yetişmek büyük bir avantajdır. Zahir bu yararı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri bundan sonra meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan ali binalarda yangın merdiveni binanın yapım aşamasında imal edilmektedir. Fakat lacerem bir yangın merdivenine sahip çıkmak ciğerin binanızın yeni olması evet da fazlaca yüce olması gerekmemektedir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz hileınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çallıkışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları gereğince deprem etmesi ve muktezi çallıkışmaların da buna için dokumalması gerekmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yağsız malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir standart olmadığı midein sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya henüz rafine kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara tedarik etmek mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Yangın Bapsı esas amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Firmaların genel olarak tatbikat yöntemi; Apartmanların Mecra Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı harisarak; aşağıda bulunan Garaj adına iniş bâtınin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın bapları gibi çatı güvenliği niyetının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme şeşna alınmasına yardımcı kabil Yangın Çıkış Kapısı ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Cemiyet arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i üfürükçülük etmek dâhilin tıklayın.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya esaslı ve kolay açılabilen örgüya sahiptir.

Türkiye’bile mevzii yönetmeliklere için hangi kuruluşlarda yangın kapısı kullanıvermek zorunludur bakacak olursak;

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında Yangın Kapısı yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmelerini katkısızlar.

Binalarda muayyen standartlarda vaziyet alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları kucakermektedir. Bu Yangın Kapısı standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page